JAC Boom Mechelen Lier

U bent hier

We begeleiden je erdoor

Heb je een aantal gesprekken gehad in het JAC en heb je nood aan wat meer ondersteuning? Dan bekijken we samen voor welke begeleiding je eventueel in aanmerking komt.

Voor wie

Heb je problemen thuis of in je relatie? Voel je je niet goed in je vel? Wil je alleen gaan wonen maar weet je niet hoe? Dan gaan wij samen aan de slag.

Als je bij het JAC in begeleiding komt, starten we samen een traject. We bieden verschillende trajecten aan. Hoe lang een traject duurt, hangt van jouw situatie af. We bespreken dit samen.

 • Als je alleen wil gaan wonen en niet weet hoe daaraan te beginnen, kunnen we een woontraject opstarten. We helpen je om een woning te zoeken en begeleiden je tijdens het alleen wonen.
 • Als je thuis problemen hebt, met je ouders bijvoorbeeld, kunnen we je tijdens een traject ondersteunen. We bekijken jouw specifieke situatie en nemen de tijd om te kijken wat jij nodig hebt. 
 • We bieden je ook een traject aan op jouw maat. Je kan namelijk met uiteenlopende problemen te maken krijgen, soms zie je geen begin of eind meer, weet je niet waar te beginnen. Tijdens een traject luisteren we naar jouw vragen en problemen. We kijken wat voor jou het beste is en wie jou hierin kan steunen. Daarbij proberen we zoveel mogelijk samen te werken met de mensen rondom jou.

Klinkt dit ingewikkeld? Weet dan dat je niet op je eentje moet beslissen welke hulp voor jou het beste is. Doe dit samen met een hulpverlener van het JAC. Wij zijn er voor jou. Neem contact met ons op. 

Hoe werken we

 • Je gaat met een hulpverlener van het JAC in gesprek om een oplossing te vinden voor je situatie.
 • We werken enkel op afspraak. Om een afspraak te maken, kan je ons mailen, bellen, een sms sturen... of iemand anders kan voor jou een afspraak maken als je dat fijner vindt. Afspreken kan in een van onze onthaalpunten of op een andere plaats. Dat kan op school zijn, bij jou thuis, in het Jeugdcentrum, bij een andere organisatie,...
  Je kan ook elke woensdag tussen 16 u. en 20 u. in ROJM terecht, waar een hulpverlener van het JAC zit.
 • Als je dat wil, kan de hulpverlener ook samen met jou naar diensten gaan of zaken in orde brengen.
 • Soms gaan we alleen met jou aan de slag, soms samen met leeftijdsgenoten, met je gezin/familie of andere hulpverleners. Jij krijgt de hulp die jij nodig hebt.
 • Deze begeleiding, of het nu voor één keer is of voor meerdere keren, is gratis. Hoe die verloopt, bespreken we samen met jou.
 • Elke vorm van begeleiding is immers steeds vrijwillig. Dat betekent dat jij ervoor kiest om begeleid te worden. Ook wanneer je wordt doorverwezen of in een begeleiding in het kader van een gerechtelijke maatregel, blijf jij degene die kiest.
 • Een begeleiding in het JAC kan ook gecombineerd worden met een begeleiding in een andere dienst.
 • Begeleiding wordt steeds gegeven door professionele hulpverleners van het JAC en het CAW.

Hoe neem je contact op

Denk je dat een begeleiding iets voor jou is? Neem dan contact op met het JAC. We luisteren naar je verhaal, bekijken samen welke hulp je zoekt, wat je nodig hebt en wat haalbaar is. De hulpverlener van het JAC geeft je dan meer informatie over een mogelijk geschikte begeleiding voor jou.