JAC Boom Mechelen Lier

U bent hier

Crisis? Bel 015 695 695

Buiten de openingsuren kan je steeds contact opnemen met Tele-Onthaal op het nummer 106. Dit nummer is 24u/24u en 7 dagen op 7 bereikbaar.

Bij een levensbedreigende situatie: bel de politie op het nummer 101. Heb je dringend medische hulp nodig, bel dan onmiddellijk het alarmnummer 112.

Heb je vragen of zelfmoord of dringend nood aan een gesprek hierover voor jezelf of iemand die je kent? Bel de zelfmoordlijn op 1813 of chat via hun website.

Zit je in een situatie van misbruik, geweld of kindermishandeling, of ken je iemand die in zo’n situatie zit? Bel het gratis telefoonnummer 1712 voor informatie en advies.

Wat we kunnen doen

Als het erop lijkt dat de problemen uit de hand lopen, bekijken we samen met jou welke actie er nodig is. Veiligheid is onze allereerste zorg.
In een crisissituatie kan je nood hebben aan verschillende zaken. Een tijdelijke rustperiode, een snel advies, gesprekken om te zoeken wat je wil veranderen, een doorverwijzing naar meer aangepaste hulp,...

Crisismeldpunt -18 voor hulpverleners

Professionele medewerkers kunnen terecht op het crisismeldpunt -18 om een crisis te melden. Voor de provincie Antwerpen is dit: 03 609 57 57. De medewerker van het crisisteam bekijkt samen met jou de situatie en geeft advies. Er wordt gekeken welke hulp het meest gepast is voor die situatie. Meer info hierover vind je op de website van Jongerenwelzijn en Integrale Jeugdhulp.