JAC Boom Mechelen Lier

U bent hier

Weet je het even niet meer?

Blijf er niet mee zitten!

Het JAC is er voor alle jongeren tussen 12 en 25 jaar. Heb je een vraag of probleem? Contacteer het JAC.

Heb je problemen thuis of in je relatie? Voel je je niet goed in je vel? Wil je alleen gaan wonen en weet niet hoe je daaraan moet beginnen? Dan gaan wij samen aan de slag.

Contacteer het JAC

Je kan met vragen en problemen terecht bij het JAC. Hulpverleners van het JAC geven je advies en ondersteunen je. We gaan samen op weg zodat jij daarna zelf verder kan. Dat kan tijdens enkele gesprekken of tijdens een langer traject. We kunnen je ook helpen om naar een andere organsiatie te stappen met je vraag.

Hoe werkt het JAC?

  • Je kan bellen, mailen en chatten met een hulpverlener. Je kan ook een afspraak maken met een hulpverlener van het JAC zodat je kan langskomen in een van onze onthaalpunten. Wil je op een andere plaats afspreken? Dat kan. We kunnen samen bekijken waar we afspreken (op school, bij jou thuis, in het Jeugdcentrum, bij een andere organisatie,...).
    Als je dat wil, kan je altijd anoniem contact met ons opnemen.
  • Een hulpverlener geeft je meteen advies, informatie en praktische hulp. Maar luistert vooral naar je verhaal. In een aantal gesprekken komen we samen al een hele stap vooruit. Als je daarna nog hulp wil, is een verdere begeleiding mogelijk.
  • De hulp is altijd gratis. Enkel wanneer je opvang nodig hebt, betaal je een dagprijs. Als je hiervoor te weinig middelen hebt, kan het OCMW je eventueel helpen. 
  • We respecteren altijd je eigen keuzes. Je kiest zelf wat je vertelt, of je hulp wil en op welke manier. We kijken altijd naar je mogelijkheden en passen ons zoveel mogelijk aan jou aan. 
  • Wanneer je contact met ons opneemt, verwerken we jouw informatie in een dossier, zodat je niet steeds je verhaal opnieuw moet vertellen. Je mag er op rekenen dat we discreet en zorgvuldig omgaan met je informatie. Meer weten over hoe wij omgaan met je dossier

Het JAC ontgroeid?

Het JAC is er specifiek voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Anderen kunnen in het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) terecht. Het JAC maakt deel uit van het CAW. Zit je met een vraag of probleem, maar kan je niet in het JAC terecht? Neem dan contact op met het onthaal van CAW Boom Mechelen Lier.