JAC Boom Mechelen Lier

U bent hier

Over het JAC

Jong zijn is niet gemakkelijk

Er gaat vanalles in je hoofd om. De dingen die je meemaakt, maken het niet altijd gemakkelijker. Soms kan je terecht bij vrienden en familie. Of vind je er zelf een weg doorheen. Maar iedereen kent ook momenten dat het helemaal niet meer lukt. En daar heb je recht op. Maar iedereen heeft ook recht op goede hulp.

Het JAC is daarvoor de plek bij uitstek!

Het JAC helpt jongeren met al hun vragen en problemen. Problemen thuis? Voel je je niet goed in je vel? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen? Of over je rechten en plichten? … Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.

Het JAC wil meer doen

Het JAC wil jongeren die het moeilijk hebben de steun geven om zelf terug verder te kunnen. Het wil rust bieden aan diegenen die dat kwijt zijn. Het wil de mogelijkheden van jongeren versterken. Het wil jongeren informeren over hun rechten. En hun bijstaan in het benutten ervan. Het wil elke vorm van uitsluiting tegengaan. Het vecht voor een menswaardig leven voor elke jongere.

Het JAC versterkt het welzijn van jongeren.
Jouw welzijn, en dat van alle andere jongeren in onze samenleving.

Het JAC maakt deel uit van het CAW, het Centrum Algemeen Welzijnswerk. Waar het CAW zich inzet voor het welzijn van volwassenen, doet het JAC dat voor jongeren.

Hoe?

Dat lees je op de pagina's onder 'Hoe wij helpen'.