JAC Boom Mechelen Lier

U bent hier

Praten is de eerste stap

Zoek je hulp? Bel 015 695 695

Je komt dan bij het CAW terecht. Het JAC is het jongerenaanbod van het CAW. Je kan meteen met een hulpverlener praten of een afspraak maken met een hulpverlener.
Je kan je verhaal vertellen, advies of hulp vragen. Je blijft altijd zelf bepalen tot waar je hulp aanvaardt.
Alle hulp is gratis en vrijwillig. Wanneer je dat wenst kan je anoniem blijven, je hoeft je naam niet te vertellen. Je kan mailen, bellen, chatten of een afspraak maken om langs te komen.

Neem je liever contact op met een ander JAC? Bijvoorbeeld in de buurt van je school of in een stad waar je vaak uitgaat. Dat kan allemaal.  

  • Kijk op het kaartje ‘JAC in je buurt’ en kies een regio. Zo krijg je snel het telefoonnummer en de openingsuren van het JAC van je voorkeur.
  • De hulpverlener zal met jou op dezelfde manier een gesprek voeren als face-to-face.
  • Je kan ook steeds een afspraak vragen voor een persoonlijk gesprek

Hulp buiten de openingsuren

Wil je graag praten, maar kan je op dat moment niet meer telefonisch terecht bij een hulpverlener van het CAW of het JAC?

Bij Awel, de kinder- en jongerentelefoon, kan je elke dag bellen op het nummer 102 van 16 tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen.

Heb je nood aan een luisterend oor na 22 uur, dan kan je contact opnemen met Tele-Onthaal op het nummer 106. Je kan hen dag en nacht bereiken, het hele jaar door. Aan de telefoon zijn er vrijwilligers die jou een luisterend oor bieden.

Zit je in een crisissituatie?

Zit je in een crisissituatie en heb je hoogdringend hulp nodig, zoek contact op met een volwassene die je vertrouwt. Hij of zij kan met je dan een oplossing zoeken in deze noodsituatie.

Bij een levensbedreigende situatie: bel de politie op het nummer 101. Heb je dringend medische hulp nodig, bel dan onmiddellijk het alarmnummer 112.