JAC Boom Mechelen Lier

U bent hier

Project KaJac

De overgang van jeugdhulp naar volwassenenhulp is voor veel jongvolwassenen vaak problematisch. Soms weet je niet wat er volgt wanneer je 18 wordt of vind je gewoon niet de juiste hulp. In Bonheiden willen we met ons project KaJac dit probleem aanpakken.

Samen met Kaizen (project van Jeugddorp) willen we het kantelmoment tussen -18 en +18 zo goed mogelijk laten verlopen.
We doen dit sinds begin juli 2017 door in een huis van Jeugddorp woonbegeleidingen aan te bieden. Vier kwetsbare jongeren tussen 17 en 23 jaar kunnen tijdelijk in het huis verblijven. We bieden zorg op maat. We begeleiden jongeren naar een stabiele en langdurige woonsituatie en zorgen voor een integrale ondersteuning.

In de KaJac kan je als jongere terecht wanneer je een zorginstelling (jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg,…) hebt verlaten, maar nog niet klaar bent om volledig zelfstandig te wonen. In de KaJac kan je 6 tot 12 maanden blijven. We werken tijdens die periode met jouw eigen krachten, versterken je mogelijkheden en helpen je verder op weg.
Ook na de periode in de KaJac kan je begeleid worden. Dat gebeurt bij het JAC. Die begeleiding kan al starten wanneer je nog in de KaJac verblijft.
Op die manier zorgen we voor een vlotte overgangsperiode zodat je zelfstandig kan gaan wonen.


Contacteer het JAC voor meer info.